برای کاربردهای متفاوت چه کارت گرافیکی بخریم؟
اجرای بازی در رزولوشن 4K
اجرای بازی در این رزولوشن کار هر کارت گرافیکی نیست و به منابع سخت افزاری و مشخصه های چشمگیری نیاز دارد. ظرفیت و پهنای باند حافظه ی گرافیکی بالا، سرعت کلاک چشمگیر تراشه ی گرافیکی و تعداد هسته های محاسباتی فراوان درکنار تجهیز سیستم به یک پردازنده ی مرکزی دست کم 6 هسته ای، حافظه ی SSD با سرعت بالا، 16 تا 32 گیگابایت حافظه ی رم برای بازی در این رزولوشن الزامی است.
کارت گرافیکی بهینه برای واقعیت مجازی
برای اجرای بازی های واقعیت مجازی به شرط آن که توانایی خرید یک هدست گران قیمت متناسب این کار دراختیار داشته باشید، بهترین گزینه انتخاب یکی از محصولات رده بالای انویدیا یا AMD است. این کارت گرافیک باید توانایی انطباق با نرخ تازه سازی 90 هرتزی و حداقل رزولوشن ترکیبی 2160 در 1200 پیکسلی هدست HTC Vive را داشته باشد. این در حالی است که رزولوشن ترکیبی در HTC Vive Pro بالغ بر 2880 در 1600 پیکسل است. خرید کارت گرافیکی رده بالایی در رده ی قیمتی 500 تا 700 دلار برای کار با هدست های واقعیت مجازی توصیه می شود.
بازی در رزولوشن QHD
رزولوشن QHD در مانیتورهای دسکتاپ به تدریج در حال جایگزینی با 1080p است. این رزولوشن با وجود تراکم پیکسلی بالا و وضوح تصویر بسیار بهتر نسبت به 1080p، برای بازی منابع سخت افزاری سنگینی به مانند رزولوشن 4K طلب نمی کند. گاه با سطح تنظیمات گرافیکی متوسط می توان با یک کارت گرافیکی میان رده هم اجرای بازی در این رزولوشن را تجربه کرد. اما پیشنهاد ما برای بازی در این رزولوشن، خرید کارت گرافیکی رده بالایی با حدود قیمت 400 تا 500 دلار از یکی از دو برند انویدیا یا AMD است.
بازی در رزولوشن 1080P
اگرچه حتی کارت های اقتصادی برای بازی در رزولوشن 1080p گزینه ای مناسب به شمار می روند، برای داشتن بازی روان و با نرخ فریم مناسب در این رزولوشن گزینه های متعددی در بازار سخت افزار یافت می شود. تمامی کارت های گرافیک میان رده معرفی شده در این مقاله و محصولات رده بالاتر منابع سخت افزاری لازم برای اجرای بازی در این رزولوشن با بهترین سطح تنظیمات گرافیکی را دارند. پیشنهاد ما برای بازی در این رزولوشن تهیه نمونه ای با 6 یا حداقل 4 گیگابایت حافظه ی گرافیکی است.
اجرای بازی های سبک، تماشای فیلم و ویرایش عکس
با اینکه کارت های گرافیک اقتصادی زیادی در بازار سخت افزار یافت می شود؛ اما چند سالی است که در این بخش از بازار شاهد نو آوری های زیاد و تراشه های کاملاً جدید نیستیم و همه چیز بر پایه ی تراشه های گرافیکی پیش می رود که از عمر آن ها چندین سال می گذرد. تراشه های پولاریس AMD و برخی انواع پایین رده ی پاسکال نمونه هایی از این تراشه های اقتصادی است. ارزان ترین کارت های گرافیک که امکان اجرای بازی را فراهم می کنند، محصولات سری اقتصادی هستند و خرید انواع رده پایین تر برای بازی به هیچ عنوان توصیه نمی شود. کارت های گرافیک اقتصادی گزینه های مناسبی برای گیمینگ در رزولوشن 1080p با تنظیمات گرافیکی متوسط رو به پایین یا رزولوشن های پایین تر از آن است.
امور حرفه ای و تولید محتوا
همان طور که پیش تر گفته شد برای افرادی که به طور حرفه ای طراحی، تولید محتوای گرافیکی و سه بعدی را دنبال می کنند یا کاربرانی که به ویرایش و تولید ویدئو با رزولوشن های بالا می پردازند، دو گزینه وجود دارد. گزینه ی اول خرید یکی از کارت های حرفه ای بالای 1000 دلاری برند انویدیا است و گزینه ی دیگر خرید یکی از محصولات سری Quadro یا Radeon Pro است. این کارت های گرافیک اگرچه معماری گرافیکی و ویژگی های سخت افزاری مشابه انواع رده بالای دو تراشه ساز دارند، اما خصوصیت های منحصربه فردی دارند که آن ها را تبدیل به بهترین گزینه در امر تولید محتوا و سیستم های ورک استیشن می کند.